Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSSALÁTÁK 1

2020.04.29

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Amerikai epersaláta
Hozzávalók:
50 dkg eper, 1/2 kg-os ananászkonzerv, 2-3 evőkanál rum, 2 dl tejszín, 1 kiskanál porcukor.

Elkészítése:
Megmossuk, megszárítjuk, lecsumázzuk az epret, ha nagyok a szemek, félbe- vagy négyrét vágjuk, és összekeverjük a leszűrt ananásszal.
Egy fél deci ananászlében elkeverjük a rumot, és ezzel öntözzük meg a salátát.
Jégbe hűtve, édes tejszínhabbal díszítve adjuk asztalra.

 

 

Amerikai karácsonyi ananászsaláta
Hozzávalók:
1/2 üveg marinált piros paradicsompaprika, 1/2 kg-s ananászkonzerv, 1/2 üveg ecetes gyöngyhagyma, 1/2 fej saláta, 1 csokor petrezselyem, 1 adag habos tartármártás.

Elkészítése:
Leszűrjük a marinált paprikát, és csíkokra vágva összekeverjük a leszűrt gyöngyhagymával meg a leszűrt, kis kockákra vágott ananásszal.
Összekeverjük a habos tartármártással, és salátalevelekkel kibélelt tálba öntve, tetejére hintjük a finomra vágott petrezselymet.

Amerikai narancssaláta
Hozzávalók:
4 narancs, 1 fejes saláta, 10 dkg dió, 1 dl tejszín, 1 citrom leve.

Elkészítés:
Meghámozzuk, négybe vágjuk a narancsokat, majd fél centi vastagra felszeleteljük.
Összekeverjük a leveleire szedett, megmosott, csíkokra vágott salátával, megöntözzük a citrommal elkevert tejszínnel.
Tetejét dióbéllel díszítjük.

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.