Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - A TÉSZTASALÁTÁK 1.

2016.10.07

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Currys csirkesaláta
Összeállítás:

20 perc Főzés: 15 perc

Hozzávalók 8 személyre:
20 dkg szarvacskatészta, 1 evőkanál olívaolaj, 1/2 kg lebőrözött, kicsontozott csirkemell, 45 dkg-os konzerv ananász, leszűrve, 2 szál elszeletelt zeleri, vagy 1 reszelt zellergumó, 3 szál összevagdalt újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 2 kiskanál currypor, só

Elkészítése:
A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy nagy tálban az olajjal összekeverjük. A csirkemelleket kissé megsózzuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, kihűtjük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A csirkét az ananásszal, a zellerivel (vagy zellerrel), a hagymával és a tésztával összekeverjük. A többi hozzávalót simára keverjük, és a salátára öntjük.
Salátástálba töltve szobahőmérsékleten kínáljuk.

Fűszeres csősaláta Korona® Rövid csőtésztából
Hozzávalók:
500 g Korona® Rövid csőtészta, 50 dkg darált hús, 6 evőkanál olíva olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál ketchup, 50 dkg zöldbab, 2-2 db piros és zöldpaprika (édes és erős is), bors, só, cukor, citromlé

Elkészítése:
A kifőtt Korona® Rövid csőtésztát összekeverjük a hagymán pirított darált hússal, puha zöldbabba, édes és erős paprikával, sóval, borssal és cukrozott citromlével ízesített olívaolajos öntettel.

Grapefruit -os tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg pulykamell, 30 dkg száraztészta (pl. tollszártészta), 2 db rózsaszín húsú grépfrút, fél tejes saláta, 10 dkg lila hagyma, 3 dl joghurt, 2 evőkanál olaj, cukor, só, bors, édes-nemes pirospaprika

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Közben a grépfrútokat meghámozzuk, a fehér héjat is teljesen eltávolítjuk. A hártyák közül a gerezdeket kiemeljük. A megtisztított, megmosott lila hagymát felkarikázzuk. A húst megmossuk, megtöröljük, és csíkokra metéljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, kb. 5 perc alatt megsütjük. A megtisztított, megmosott saláta leveleit darabokra tépjük. A mártáshoz a joghurtot a grépfrút levével simára keverjük. Tetszés szerint cukorral, piros- paprikával ízesítjük.
A hozzávalókat tálon elrendezzük, mártással leöntjük, végül pirospaprikával megszórjuk. Elkészítési idő 40 perc

Halas tésztasaláta Nándi módra
Hozzávalók: 30 dkg csőtészta, 1 nagy tubus majonéz, 1 doboz tonhal, 2 paradicsom, 2 főtt tojás, 6 fej konzervgomba, só

Elkészítése:
Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Keverjük össze vele a majonézt, és az elmorzsolt halat, s díszítsük paradicsom, tojás és gombaszeletekkel.

Indiai tésztasaláta
Hozzávalók:
20 dkg hosszú metélt, 2 filézett csirkemell, 2 l víz, 6 ek kukoricacsíra olaj, 1 tk őrölt koriander, 2-3 tk curry, 4 ek édes vörösbor, 10 dkg lehéjazott mandula, 2 banán vékony karikákra vágva, 2 ek mazsola, 1 ek citromlé, 4 ek szójaszósz, késhegynyi fehér bors, 1 tk só

Elkészítése:
A tésztát forró, olajos, sós vízben rugalmasra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. A csirkemellet bedörzsöljük fél teáskanálnyi korianderrel, egy tk curryvel, egy késhegynyi sóval és a borssal. Két ek olajon körös-körül megpirítjuk, felöntjük a vörösborral, és lefedve lassú tűzön 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és a levében hagyjuk kihűlni. A mandulát forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, a magot pedig száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. A banánkarikákat meglocsoljuk a citromlével. A mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk. A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. A maradék olajat kikeverjük a szójaszósszal, egy csipet sóval, a maradék curryvel és korianderrel. Összekeverjük a kihűtött tésztát, a húst a levével együtt, a banánkarikákat, a pirított mandulát és a mazsolát.
Meglocsoljuk a fűszeres olajjal, összeforgatjuk, és hideg helyen legalább két órán át, érleljük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:
és
Almási Edina, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél,
valamint sok gyűjtőtársam receptközlései

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.