Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NARANCSSALÁTÁK - HIDEGTÁLAKRA 3

2020.07.08

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Egzotikus gyümölcssaláta
Hozzávalók:
2 db papaya, 3 db mangó, 4 db banán, 4 db kivi, 50 dkg narancs, 10 dkg licsi, 1 db citrom, 10 dkg zöld napraforgómag, 1 db ananász, citromfű, cukor, 2 dl tejszín.

Elkészítése:
A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, meghámozzuk.
Tetszés szerinti, nagyobb darabokra vágjuk.
Megöntözzük szűrt citromlével.
Meghintjük porcukorral, majd lazán átkeverjük.
Felhasználásig hűtőben tartjuk.
Előhűtött gyümölcsös-kehelyben tálaljuk, tejszínhabbal, pirított napraforgómaggal díszítjük.
Elkészítési idő: 35 perc

Florida-saláta
Hozzávalók:
2 szép alma, 2 narancs, 1 Grapefruit, 20 dkg paradicsom, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál krémsajt (vagy sűrű tejföl), kevés víz, 1/2 fej saláta a tálaláshoz.

Elkészítése:
Megtisztítjuk a gyümölcsöket, és először félbevágjuk, majd cikkekre vágjuk, vagy bontjuk.
Összekeverjük a nyolc darabba vágott paradicsommal, és megöntözzük a kevés vízzel hígított citromlével, krémsajttal (vagy tejföllel) elkevert mézzel.
A tányérra salátalevelet fektetünk, arra halmozzuk a salátát, és behűtjük.

Fügesaláta
Hozzávalók:
5 friss füge, 1 alma, 2 banán, 2 narancs, 2 ek mazsola, 2 dl tejszín, 4 dkg és 2 ek cukor

Elkészítése:
A gyümölcsöket szeleteljük, aprítjuk, a 4 dkg cukorral összekeverve lehűtjük.
A tejszínt 2 ek cukorral összekeverve habbá verjük és ezzel tálaljuk.

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - NARANCSSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.