Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - NÉMET SALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA 1.

2016.10.28

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Brókersaláta
Hozzávalók:
1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhűtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olívaolaj (extraszűz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen őrölt fekete bors.

Elkészítése:
Az olajat, ecetet, sót és a borsot vinaigrette mártássá keverem. A brokkolirózsákat sós vízben "ropogósra" főzöm (10 perc) és lecsepegtetem. Sós vízben megfőzöm a gombafejeket (15 perc) és lecsepegtetem. A kukoricacsöveket lecsepegtetem. A paradicsomot megmosom és felszelem. Egy salátástálban összekeverem az összes hozzávalót és nyakon öntöm a vinaigrette-öntettel.
Tojásnegyedekkel díszítem és jól behűtve tálalom.

Céklás halsaláta
Hozzávalók: fél üveg pácolt hal (ruszli), 1 ecetes uborka, 15 dkg ecetes cékla, 1 ek cukor, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.

Elkészítése:
A céklát lecsepegtetem és felcsíkozom. A halakat kiveszem a pácból (a hagyma most nem kell), hosszában kettévágom, gerincét eltávolítom, farkát levágom, majd kétcentis darabokra vágom. A majonézt összekeverem a sóval, borssal, cukorral, tejföllel, petrezselyemzölddel, a céklával és a felkarikázott uborkával. A végén belekeverem a a halat, majd legalább fél napra behűtöm.
Tálalás előtt újra átkeverem.

Csípős, paradicsomos halsaláta
Hozzávalók:
fél üveg pácolt hal (ruszli), 2 ecetes uborka, 1 ek cukor, 2 dl ketchup, 1 dl víz, 1 ek erős paprikakrém, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.

Elkészítése:
A halakat kiveszem a pácból, hosszában kettévágom, gerincét eltávolítom, farkát levágom, majd kétcentis darabokra vágom. A ketchupot összekeverem a vízzel, a sóval, borssal, cukorral, paprikakrémmel, petrezselyemzölddel és a felkarikázott uborkával.
A végén belekeverem a halat és a pácolt hagymát, majd legalább egy napra behűtöm.

Ecetes hagymasaláta
Hozzávalók:
30 dkg hagyma, 1 tk só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 1/2 kk őrölt fekete bors, 1 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 ek olaj.

Elkészítése:
A hagymát megtisztítom, és vékony karikákra vágom.
A sóból, ecetből, borsból és olajból egy Vinaigrette mártást keverek, és a hagymakarikákra öntöm. Ráöntök még egy kevés vizet, cukorral ízesítem és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Franciasaláta
Hozzávalók:
10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg főtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

Elkészítése:
A vajon megpárolom a sárgarépakockát és a zöldborsót, majd kihűlés után összekeverem a felkockázott uborkával, burgonyával és almával, valamint a tartármártással. Jégbe hűtve tálalom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.