Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - NÉMET SALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA 2.

2016.11.12

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Frankfurti saláta 1.
Elkészítése:
A frankfurti saláta alapja 3 pár virsli, amelyet, ha műanyag burkolatú, lehéjazzuk. Utána karikákra vágjuk. 30 dkg hordós káposztát vízzel átöblítünk, kinyomkodjuk, összevagdaljuk, és a virslivel meg négy, karikákra vágott ecetes uborkával és két meghámozott, kicsumázott, vékonyra felszeletelt almával összekeverjük. Egy kis tubus majonézt két deci kefirrel simára keverünk, és egy gerezd tört fokhagymával, mokkáskanálnyi ételízesítő porral meg egy csokor összevagdalt snidlinggel vagy újhagyma-zölddel fűszerezünk.
A salátával összekeverjük, és jól behűtve kínáljuk.

Frankfurti saláta 2.
Hozzávalók:
75 dkg főtt burgonya, 4 főtt tojás, 1 póréhagyma, 1 vöröshagyma, 1 fej saláta, 1 ecetes uborka, petrezselyem, 2 pár főtt virsli, 3 ek majonéz, 2 ek ketchup, 4 ek tejföl, mehet még bele 2 ek fehérbor és fél citrom leve. Elkészítése:
A hozzávalókat 3 mm vastag karikákra vágjuk, a salátát csíkokra metéljük.
A majonézt, ketchupot, tejfölt (citromlevet, fehérbort) összekeverjük, és a zöldségekre öntjük.

Gombás virslisaláta
Hozzávalók:
3 pár virsli, 15 dkg szeletelt, főtt gomba, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor. Elkészítése:
A majonézből, a tejfölből, a citromléből és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ízesítem és belekeverem a felkarikázott főtt bőrös virslit és a gombát.
Pár órára a hűtőbe teszem.

Hagymás ecetes babsaláta
Hozzávalók:
40 dkg főtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors. Elkészítése:
Felkarikázom a hagymát (a lila a legjobb), majd rászórom a sót és a cukrot, majd összekeverem.
Negyed óra múlva belekeverem az ecetet, a borsot, a vizet és a babot.

Hagymás, ecetes gombasaláta
Hozzávalók:
2 fej hagyma, 30 dkg csiperkegomba, vagy egy üveg gombakonzerv, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi őrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta. Elkészítése:
A gombát megtisztítom, majd vegetás vízben puhára főzöm, hűlni hagyom, majd felszeletelem. A hagymát felkarikázom, sózom, majd kb 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és kb. 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a gombát.
Jól behűtve tálalom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.