Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - NÉMET SALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA 4.

2017.03.05

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Háromszínű paprikasaláta
Hozzávalók:
20 dkg sárga paprika, 20 dkg piros paprika, 20 dkg zöldpaprika, 1 tk só, 1 ek cukor, 3 ek ecet, 1/2 kk őrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek olaj.

Elkészítése:
A paprikákat kimagozom, és vékony csíkokra vágom. A sóból, ecetből, és olajból egy Vinaigrette mártást keverek, és a paprikákra öntöm.
Kevés vízzel meglocsolom, cukorral ízesítem és megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Korallgomba-saláta
Hozzávalók:
25 dkg korallgomba, 1 piros húsú paprika, 10 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 2 tk mustár, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:
A gombákat megmosom és sós vízben puhára főzöm. Hűlni hagyom, és falatnyi darabokra vágom. A paprikát elfelezem, kimagozom, és csíkokra vágom. A majonézből, tejfölből, mustárból, citromléből, borból egy-egy csipet sóból és borsból mártást keverek, és a szilárd alkotórészekre öntöm.
Néhány órára behűtöm.

Majonézes halsaláta
Hozzávalók:
fél üveg pácolt hal (ruszli), 2 ecetes uborka, 2 kk cukor, 1 kk mustár, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.

Elkészítése:
A halakat kiveszem a pácból (a hagyma most nem kell), hosszában kettévágom, gerincét eltávolítom, farkát levágom, majd kétcentis darabokra vágom. A majonézt összekeverem a sóval, borssal, cukorral, mustárral, tejföllel, petrezselyemzölddel és a felkarikázott uborkával.
A végén belekeverem a halat, majd legalább fél napra behűtöm.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.