Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - NÉMET SALÁTÁK HIDEGTÁLRA 3.

2016.12.06

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Hagymás, ecetes krumplisaláta
Hozzávalók:
2 fej hagyma, 60 dkg burgonya, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi őrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzöm, és hűlni hagyom, majd hámozom, és 3-4 mm-es vastag karikákra vágom. A hagymát felkarikázom, sózom, majd körülbelül 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és körülbelül 3 dl vizet. Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott krumplit.
Jól behűtve tálalom.

Hagymás, ecetes virslisaláta
Hozzávalók:
2 fej hagyma, 4 pár virsli, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi őrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.

Elkészítése:
A virslit megfőzöm, és hűlni hagyom. A hagymát felkarikázom, sózom, majd körülbelül 20 percig állni hagyom. Rászórom a cukrot, a borsot, ráöntöm az ecetet és körülbelül 3 dl vizet.
Beleszórom a petrezselyemzöldet, leöntöm az olajjal és belekeverem a felkarikázott virsliket.
Jól behűtve tálalom.

Hal-tojás saláta
Hozzávalók:
20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kapribogyó, 25 dkg tartármártás.

Elkészítése:
A heringek gerincét eltávolítom, a halakat pedig falatnyi darabokra vágom. A tojásokat meghámozom és felkarikázom, az uborkát felszeletelem.
Az összes hozzávalót óvatosan összekeverem és a salátát behűtve tálalom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.