Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NÉMET SALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA 5

2019.08.20

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Majonézes virslisaláta
Hozzávalók:
4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

Elkészítése:
A majonézből, a tejfölből, a citromléből és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ízesítem és belekarikázom a főtt bőrös virslit.

Pár órára a hűtőbe teszem.

Mandarinsaláta
Hozzávalók:
6 mandarin, 3 evőkanál fehér rum, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál diógerezd, 3 evőkanál cukor, 8 golyó vanília fagylalt

Elkészítése:
A mandarint meghámozzuk egy késsel úgy, hogy a fehér részt is eltávolítjuk. A gyümölcsöt gerezdekre osztjuk, majd rummal és cukorral marinírozzuk. A diót durvára vagdaljuk. A cukrot egy felforrósított edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a vagdalt diót, és aranysárgára karamellizáljuk.

A kehelybe helyezett 2 golyós fagylaltadagokhoz hozzáadjuk a marinírozott mandarint és a karamellizált diót.

Paprikasaláta
Hozzávalók:
60 dkg zöldpaprika (TV, vagy pritamin), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítése:
A paprikát kicsumázom, felkarikázom, leforrázom és leöntöm a cukorból, sóból, ecetből és 4 dl vízből álló felforralt lével.

Kihűlés után hozzákeverem az olajat és a vágott petrezselyemzöldet.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.