Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - AZ OROSZ HÚSSALÁTÁK 2.

2017.01.02

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Halsaláta 1.
Hozzávalók:
1 doboz ún. Socra vagy más, nem fűszeres olajos-haltörzs-konzerv, 3 szem főtt burgonya, 5 kemény tojás, 1 adag francia majonéz, só, csipet törött bors, kevés citromlé (vagy borecet).

A halat leszűrjük, gerincét kiszedjük, bőrét lehúzzuk, húsát darabokra vágjuk. A salátástál aljára terítjük, megkenjük majonézzel, majd ráfektetjük a karikákra vágott burgonyát. Kissé megsózzuk, megöntözzük kevés citromlével. Megkenjük majonézzel, majd beborítjuk kemény-tojáskarikákkal. Ezt is sózzuk, citromozzuk, és bevonjuk a maradék majonézzel.
Legalább fél napra behűtjük.

Halsaláta 2.
Hozzávalók:
500 gr tengeri halfilé, 250 gr apró főtt cékla, 2 ecetes uborka, 1 alma, 50 gr dió, 1 citrom leve, só, bors.
Az öntethez:
1 pohár joghurt, 2 evőkanál majonéz, 1 hagyma, só, fehér bors, cukor, kapor

Elkészítés:
A halat egy pohár sós, borsos, citromos vízben 10 percig főzzük, és ha kihűlt, apróra vágjuk. Összekeverjük a hámozott és kis kockára vágott almával, uborkával, céklával és a durvára vágott dióval. A dióból néhány szemet tegyünk félre díszítéshez. Az öntet úgy készül, hogy a joghurtot elkeverjük majonézzel, a reszelt hagymával és fűszerekkel. Összevegyítjük a salátával, a diószemekkel díszítve és jól behűtve fogyasztjuk.
Pohár száraz fehérborban úsztatjuk a halat.

Heringes burgonyasaláta
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 10 dkg sós heringfilé, 1 uborka, 1 fej vöröshagyma, 1 alma, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál ecet, 1 teáskanál cukor, só, fejes saláta levél

A meghámozott főtt krumplit, uborkát, almát és vöröshagymát karikázza fel. Forgassa össze a felkockázott halfilével. Az ecetet keverje össze az étolajjal és a fűszerekkel, majd locsolja a halas zöldségekre.
Halmozza salátalevéllel bélelt tálra, és hűtőben hagyja összeérni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.