Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - AZ OROSZ HÚSSALÁTÁK 3.

2017.01.22

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Hússaláta 1.
Hozzávalók:
20 dkg hideg főtt vagy sült marhahús, 15 dkg alma, 20 dkg főtt burgonya, 10 dkg ecetes uborka, 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A húst, burgonyát, hámozott almát, uborkát finommetéltre vágjuk. Mély tálban elkeverjük annyi mártással, hogy az anyagokat éppen összetartsa. Így formázható a saláta. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Kúppá formázzuk (adagonként vagy egészben).
A többi mártással vékonyan bevonjuk, és kemény tojáskarikákkal díszítjük.

Hússaláta 2.
Hozzávalók:
40 dkg sült vagy főtt hús, 30 dkg burgonya, 10 dkg alma, 20 dkg uborka, 1 dkg mustár, 1 dkg só, 1 g törött bors, 4 tojás, 2 dl tartármártás, 2 dkg hagyma, egy fél citrom, egy fél csomó zöldpetrezselyem, 10 dkg aszpik, 1 fejes saláta, 1 cékla.

Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozzuk. A húst és a kihűlt burgonyát, a hámozott almát, az uborkát és két kemény tojást vékony metéltre vágunk. Ízesítjük citromlével, mustárral, sóval, borssal, finomra vágott hagymával, és összekeverjük a tartárral. Meghintjük vagdalt zöldpetrezselyemmel, körülrakjuk kockákra vágott aszpikkal.
Tojásnegyedekkel, salátalevelekkel és céklával díszítjük.

Hússaláta 3. (1933-ból)
Elkészítése:
Sült vagy főtt borjú-, marha-, vagy sovány disznópecsenyét vékony, hosszú metéltre vágunk, és a salátástálba tesszük. A hús mennyiségéhez arányított földarabolt szardellákat, metéltre vágott füstölt marhanyelvet vagy sonkát, apróra vagdalt kapribogyót kevés karkára vágott vöröshagymát és kockára vágott ecetes vagy vizes uborkát keverünk közéje.
Mustár- vagy tartármártással leöntve hidegre tesszük."

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.