Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - OROSZ SALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA 5

2017.04.28

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Rizses gombasaláta
Hozzávalók:
20 dkg rizs, 20 dkg tinóru gomba, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb uborka, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál vaj

Elkészítése:
Főzze meg sós vízben a rizst, szűrje le, és hagyja kihűlni. A hagymát és a répát vagdalja apróra, és a vajon párolja meg, és hagyja lehűlni. A gombát és az uborkát vágja vékonyra, lobogó vízben blansírozza, majd csepegtesse le. Lazán forgassa össze ezeket, locsolja meg a majonézzel.
Lehűtve tálalja.

Sajtsaláta
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 30 dkg főtt vagy sült csirkehús, 2 kemény tojás, 1 alma, 2 vizes uborka. A mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál reszelt torma, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyem, ízlés szerint ecet, só.

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk. Az almát is meghámozzuk, a magházát kivágjuk, Ezután a húst, a burgonyát, az almát, a főtt tojást és az uborkát csíkokra vagy kockákra vágjuk. Tejfölből, tormából, mustárból, ecetből és az apróra vágott zöldpetrezselyemből elkészítjük a mártást, és összekeverjük a salátával. Ha frissen főzzük a húst, a visszamaradt levet leszűrjük, kevés zselatinnal összekeverjük, megdermesztjük, és csíkokra vágva a salátához keverjük. A tejföl, a mustár és az ecet helyett használhatunk tartármártást és citromot.
A tálalásnál díszíthetjük salátalevelekkel.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.