Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - A TÉSZTASALÁTÁK HIDEGTÁLAKRA 4.

2018.09.18

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Kagylós tésztasaláta
Hozzávalók:
20 dkg kagylókonzerv, 40 dkg orsótészta, 2 szál zeller, 2 db paradicsom, 1 citrom, 1 kis csomó tavaszi hagyma, vagy póréhagyma, 1-2 chilipaprika, 2 ek. olívaolaj, tetszőleges salátaöntet, (esetleg Ezersziget), 4 dl kefirrel elkeverve, 1 kis csokor kaporral ízesítve.

Elkészítése:
a salátaöntethez adjuk a kagylóhúst, majd a kifőzött, lehűtött tésztát. A paradicsomot kis darabokra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk.
Zellerzölddel, citrommal, zöldhagymával és chilipaprikával díszítjük.

Kapros - tojásos tészta saláta
Hozzávalók:
15 dkg szarvacska tészta, 2 tojás, 2 dl sovány tejföl (én joghurttal és kefirrel is kipróbáltam itt értékes kalóriákat takaríthatsz meg, ha szeretted ezeket, akkor inkább használd ezeket). 1 csokor friss kapor (Kotányi szárított kapor is megfelelő 2 mokkáskanálnyi), 1 csokor zöldhagyma szár (vagy 1 pici hagyma fokhagymaprésen átnyomva), 1/2 citrom leve. 2 mk olaj, pici cukor, őrölt fehérbors, és só, ízlés szerint.

Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, az olajat a főzővízbe tesszük. A tojásokat keményre főzzük, melegen meghámozzuk, lereszeljük. A zöldhagyma szárat, és a kaprot, ha friss finomra vágjuk, és belekeverjük a tejfölbe. Ha nincs hagymaszár és friss kapor, akkor a tejfölbe a hagymát, és szárított kaprot rakjuk. A tejfölbe keverjük még citromlét majd sót, borsot, cukrot és ízesítjük a már kihűlt tojással, ezt a mártást ráöntjük a tésztára.
Jól összekeverjük, és 2 órán keresztül pihentetjük.
Sültekhez vagy önmagába is kitűnő eledel.

Lazacos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg orsó- vagy egyéb körettészta, 15 dkg füstölt lazac (konzervből), 20 dkg paradicsom, 15 dkg csemegekukorica szem, 2 dkg margarin, só, a mártáshoz: 1,5 dl majonéz, 1,5 dl joghurt, 3-4 evőkanál tej, 1-2 evőkanál citromlé, őrölt szerecsendió, 5 dkg kaviár, 1 csokor snidling, ízlés szerint só. Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem, majd a margarinnal összekeverem. A lazacot levével együtt villával összetöröm, a paradicsomot kis kockákra aprítom.
A snidlinget finomra metélem.
A majonézt, a joghurtot, a tejet, a citromlevet, a kaviárt és a fűszereket sima mártássá keverem.
A kukoricát, a paradicsomot, a lazacot és a tésztát a mártással összeforgatom, és jól lehűtöm.

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - A TÉSZTASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.