Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÉSZTASALÁTÁK HIDEGTÁLAKRA 5.

2019.08.21

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Matróz saláta
Hozzávalók:
1 doboz apró füstölt hal (pl. sprotni), 2 birsalma (vagy birskörte), 2 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 10 dkg eperlevél (levestészta), 1 teáskanál mustár, ízlés szerint só, és törött bors. 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A birsalmát megtisztítom, gerezdjeire vágom, és nagyon kevés, cukros-sós, forrásban lévő vízbe téve. Az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm, és hagyom, hogy kihűljön. A tésztát a szokásos módon forrásban lévő sós vízben kifőzöm, és hideg vízzel leöblítem. Közben a megtisztított hagymát kis kockákra aprítom. A saláta mártásához a tejfölt összekeverem a majonézzel, a sprotni leszűrt levével, ezután kevés mustárral, sóval és borssal fűszerezem. A tojásokat meghámozom, és kis kockákra aprítom. A mártásba keverem a tojáskockákat, a birsalmát, a hagymát és a főtt tésztát. Végül a kis halakat szétszedem és hozzáadom a salátához. Az egészet óvatosan összeforgatom, és befedve teszem el néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverem.

Olaszos tésztasaláta pennével
Hozzávalók:
40 dkg penne, 500 ml tejföl, 500 ml majonéz, olaszos fűszerkeverék, 10 dkg kaliforniai piros paprika, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg póréhagyma

Elkészítése:
Az olaszos fűszer keveréket elkeverjük a tejföllel és a majonézzel. A kifőtt lehűtött tésztához hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paprikát és sárgarépát és a szeletekre vágott póréhagymát.
Hozzáadjuk a dresszinget, és hűtőben érleljük.

Őszi hússaláta
Hozzávalók: 1/4 kg-os húspástétom-konzerv (löncshús), 15 dkg ementáli vagy eidami sajt, 10 dkg szarvacskatészta, 1/2 kg szőlő, 1 adag francia majonéz, 2 dl tejföl, só.

Elkészítése:
A szarvacskatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, sőt hagyjuk megszikkadni is. A kockákra vágott húspástétomot összekeverjük a főtt szarvacskával, a kockákra vágott sajttal, végül a tejföllel hígított majonézzel.
A lecsumázott szőlőszemekkel rétegezve öntjük tálba, és behűtjük.

Parmezános tésztasaláta 1.
Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg copfocska tészta, 5 dkg sonka, 20 dkg brokkoli, 5 dkg marinál-t paprika, 1 fej saláta, 5 dkg parmezán sajt, 1 db tyúkhúsleves kocka.

Elkészítése:
A tyúkhúsleves kockával kifőzzük a tésztát, majd jól lecsepegtetjük és kihűtjük. A főtt tésztát a brokkolival, a sonkával, a csíkokra vágott marinál-t paprikával és a nagyobbra tépdesett salátával egy keverőtálba tesszük, és a majonézzel összeforgatjuk.
Tálaláskor a tányérra halmozott salátát meghintjük reszelt sajttal.

Parmezános tésztasaláta 2.
Hozzávalók: 1 fejes saláta, 25 dkg brokkoli vagy gomba, 1-1 dl majonéz és száraz fehérbor, 15 dkg Korona® Szarvacska, 5-5 dkg sonka, parmezán sajt és marinált paprika, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítése:
A Korona® Szarvacskát kifőzzük, és hagyjuk kihűlni. Mély salátás tálban a majonézt és a bort simára keverjük. A főtt tésztát a brokkolival / gombával, a felkockázott sonkával, a csíkokra vágott marinált paprikával és a nagyobb darabokra tépkedett salátával keverőtálba tesszük.
Ráöntjük a majonézt.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a petrezselyemmel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Szerző:

 

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 

Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - TÉSZTASALÁTÁK
Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.