Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK - CRISTOFORO COLOMBO

2018.08.23

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

CRISTOFORO COLOMBO
Cristoforo Colombo vagy hagyományos magyaros nevén Kolumbusz Kristóf (portugálul: Cristóvão Colombo, spanyolul: Cristóbal Colón); Genova, Genovai Köztársaság, 1451. augusztus 25. és október 31. között – Valladolid, Kasztíliai Királyság, 1506. május 20.) olasz származású, a portugál, majd a spanyol korona szolgálatában álló utazó, tengerésztiszt.
Az amerikai kontinens felfedezője 1492-ben. Bár az első, Amerika földjére lépő európaiak a 10. századi viking hajósok voltak – feltehetően Leif Eriksson, esetleg Bjarni Herjólfsson és harcosai – de művelődéstörténeti szempontból Kolumbusz felfedezése vezetett a korabeli világkép dinamikus kitágulásához, az ő felfedezése nyomán indult meg az amerikai kontinens feltérképezése és kolonizálása.


KOLUMBUSZ SÜTEMÉNY
Elkészítése:
Tíz deka kókuszreszeléket összegyúrunk tíz deka vajjal három tojás sárgájával, tizenöt deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és huszonöt deka liszttel elkevert fél csomag sütőporral. A könnyebb eldolgozás miatt egy-két kanálka tejfölt is gyúrhatunk hozzá. Lágy tésztává dolgozzuk, amelyből ujjnyi vastag rudakat sodrunk Ezeket a körülbelül tizenkét centiméteres rudacskákat félbehajtjuk, olyan formájúra, mint egy hajtűt, majd vajazott tepsibe tesszük és közepes tűznél szép sárgára sütjük.
Kihűlés után mindkét végét gőzön olvasztott főzőcsokoládéba mártjuk, és hideg helyre tesszük fagyni.
Még kellemesebbé tehetjük a süteményt, ha sütés előtt durvára vágott diót szórunk rá.

Forrás:
HÍRESSÉGEK FŐZTÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.