Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK - GRÓF CSÁKY ISTVÁN

2019.03.03

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

Gróf Csáky István (Uncsukfalva, vagy Segesvár, 1894. július 14. – Budapest, 1941. január 27.) külügyminiszter az Imrédy-, majd a második Teleki-kormányban.

CSÁKY ROSTÉLYOS JUHTÚRÓS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg marhacomb, 15 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 3 dkg csemege fűszerpaprika, 1 dl étolaj, 4 db tojás, 1 doboz tejföl, 10 dkg juhtúró, 15 dkg finomliszt, 1 evőkanál só

Elkészítése:
Tartalmas, finom lecsót készítünk: a finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kevés vízzel felöntjük. A megmosott, magház nélküli, és kockára vágott paprikát és paradicsomot beletesszük. Rövid ideig pároljuk, majd ráütünk két egész tojást, belehabarjuk. A kivert rostélyosok mindkét oldalát besózzuk, betöltjük lecsóval, alufóliába feltekerjük, majd pörköltalapban lefedve puhára pároljuk. Ezután kiemeljük, rézsútosan felszeleteljük, és a pörköltlevet tejfeles habarással besűrítjük.
Lassú tűzön alaposan kiforraljuk.

Juhtúrós galuskával körítjük. A tésztát hagyományos módon kiszaggatjuk.
Ínyencek kevés kapros vajban átforgathatják.

Forrás:
HÍRESSÉGEK FŐZTÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.