Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 2. - ALEXSZANDR SZERGEJEVICS PUSKIN

2016.05.07

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

Alekszandr Szergejevics Puskin oroszul: Александр Сергеевич Пушкин (Moszkva, 1799. június 6. (orosz naptár szerint: május 26.) – Szentpétervár, 1837. február 10. (január 29.)) orosz költő, író, drámaíró, az orosz irodalom fejlődésének meghatározó alakja, aki mindhárom művében maradandó alkotásokat hozott létre.

A modern orosz irodalmi nyelv megteremtője.

 



PUSKIN ROSTÉLYOS
Hozzávalók: 5 szelet rostélyos, só, 10 dkg zsír, 8 dkg hagyma, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg liszt, 3 dl tejfel, 1 db babérlevél, törött bors, 1 dl fehérbor, 1/2 citrom, 2 dkg mustár, 1 dkg cukor, 1 dkg kapribogyó, ½ csomag zöldpetrezselyem

Elkészítése: A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben felolvasztott zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük. A zsírban a lisztet sárgára pirítjuk, hozzátesszük a 4 dkg apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk, hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, jól felforraljuk és ráöntjük a rostélyosokra.

Hozzáadjuk a babérlevelet, és a citrom reszelt héját, befödjük, és lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk a húst és, ha szükséges vizet öntünk alá. A zöldséget 6 cm finom metéltre vágjuk, a megmaradt hagymát karikázzuk, 2 dkg zsírban és kevés vízben puhára pároljuk.

Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfelt, hozzáadjuk a zöldséget, capri bogyót, mustárt, cukrot és citrom levét, az egészet még egyszer felforraljuk és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Köretnek rizst, makarónit adunk.

 

 

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
Hírességek főzték - híres receptek
Szerző:
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.