Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 32.- BORBÁS MÁRIA

2017.01.20

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

A Bács-Kiskun megyei Madarason született, az általános iskolát is itt végezte.
Gimnáziumba már Bajára járt.
Gyermekként fogorvosnak, majd logopédusnak készült, felsőfokú tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Természettudományi Karán biológia-földrajz szakpáron és a bajai Eötvös József Főiskola művelődésszervező szakán végezte.
Végül soha nem dolgozott tanárként, mert elvállalta egy cég belső terjesztésű lapjának főszerkesztői állását.

 

1994-ben családja javaslatára jelentkezett a Magyar Televízió szerkesztő-riporter és műsorvezető képző iskolájába.
A képzés két éve alatt a Híradónál, a Szórakoztató Stúdiónál és a Napközicímű délelőtti magazinműsornál gyakornokoskodott. A tanfolyam sikeres elvégzése után főszerkesztői állását feladva 1995-től bemondó volt egészen a csatornától való távozásáig, 2002-ig.
Első önálló műsorvezetői munkája a Telemázli sorsolás volt, ezt egy év múlva a Játék határok nélkül című nagy sikerű nemzetközi szórakoztató vetélkedőműsor követte, aminek három évadon át volt a háziasszonya.

 

Eközben a Gazdasági Szerkesztőségben is dolgozott szerkesztő-asszisztensként és műsorvezetőként.
1997 és 1998 között Rózsa Györggyel közösen vezette a Szombat Este című zenei műsort, majd a Zeneszombat című, másfél órás élő, zenés show-műsort, aminek műsorvezetője és felelős szerkesztője volt.
Ezután a Naprakész című magazinműsor és a számára legkedvesebb munkája a Főtér című országjáró magazin műsorvezetője lett.

 

2002-ben csatlakozott a frissen alakult Hír TVstábjához, ahol a csatorna egyik meghatározó arca lett.
A Hir TV Egy nap, Családmese, Vörös és fehér, Arcok a liftben, Buké című műsoraiban szerepelt rendszeresen.

 

2011 őszén a Magyar Televízió leigazolta a Hír TV-től, ahol Gasztroangyal című műsora rövidesen nagyon népszerűvé vált a nézők körében. Az M1 televíziócsatorna házi népszerűségi toplistáján a Kékfény (544 ezer néző) után a Gasztroangyal (539 ezer néző) az egyik legnépszerűbb műsornak bizonyult.
2013-ban a digitális átállás népszerűsítésének arca volt
Kétszer volt férjnél, gyermeke nem születhetett, ma Solymáron él boldog kapcsolatban.

Egyéb műsorai
- Egy nap
- Arcok a liftben
- Buké
- Értékmentés másként
- Családmese
- Vörös és fehér
- Gasztroangyal
- Négy szellem

BORBÁS MÁRIA PULYKATEKERCSE
Hozzávalók:
8 szelet pulykamell, só, 5 db zsíros krémsajt, 1 tojás sárgája, kapor, petrezselyemzöldje, kakukkfű, lestyán, majoránna, 10 dkg vaj, 1 db vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 3 dl csirkehúsleves, 1 dl vermut, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A krémsajtokat a tojás sárgával és a fűszerekkel habosra keverjük. Serpenyőben egy kanál vajon az aprított vöröshagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockákra vágott sárgarépát, és néhány percig párolom. A hússzeleteket enyhén kiklopfolom, sózom és megkenem a fűszerezett sajtkrémmel, és erre arányosan elhelyezem az előzőleg megpárolt hagymás répát. A szeleteket feltekerem, s vagy megtűzöm hústűvel, vagy zsineggel átkötöm, hogy sütés közben szét ne nyíljanak. Egy mély serpenyőben a maradék vajat felolvasztom, a tekercseket minden oldalukról megkapatom, majd felöntöm a csirkehúslével és a vermuttal, 20 percig fedő alatt párolom. Végül kiveszem a hústekercseket, s a maradék szaftot a tejfölben elkevert liszttel behabarom.
Tálalásnál:
e mártással a húst leöntöm, és körítésnek petrezselymes burgonyát adok hozzá.

Forrás:
HÍRESSÉGEK FŐZTÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.