Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 33. - BRUNSZVIK TERÉZ

2017.02.01

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

Korompai gróf Brunszvik Teréz (eredetileg Brunswick) (Pozsony, 1775. július 27. – Duka, 1861. szeptember 23.), magyar grófnő, az első magyarországi óvodák megalapítója volt.

BRUNSWICK – RAGU
(BRUNSWIK STEW)
Hozzávalók:
50 dkg sertés rostélyos, 50 dkg csirkemell, 2 nagy vöröshagyma, 1,2 dl kukorica, 1,2 dl zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl ketchup, 1 dl Worchester szósz, 2 teáskanál füstízű só, 1 citrom leve, só, bors

Elkészítése:
A húsokat kevés olajon hirtelen pirítsa meg, majd sós vízben főzze elő. Vágja egyforma kockára. Tegye nagy lábosba, az összes többi, megfelelően feldarabolt alkotórésszel együtt. Forgassa össze, majd a húsok főzőlevéből annyit merjen rá, hogy éppen ellepje a ragut. Lassú tűzön főzze készre. A végén sűrű levének kell lennie.
Még finomabb, ha a fogyasztás előtt egy-két nappal készítjük el.

Forrás:
HÍRESSÉGEK FŐZTÉK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.