HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 39. - CHARLES DE VALOIS
Valois Károly(1270. március 12. – Nogent-le-Roi, 1325. december 16.) névleges aragóniai király és latin császár, III. (Merész) Fülöp francia király és Aragóniai Izabella fia, IV. (Szép) Fülöp öccse, X. (Civakodó) Lajos, V. (Hosszú) Fülöp és IV. (Szép) Károly nagybátyja, a későbbi VI. Fülöp édesapja, ezáltal a Valois-ház alapítója volt.


LAZAC VALOIS MÓDON (SAUMON VAIOIS)
Hozzávalók:
2 kg lazac, vagy 2 db 60 dkg-os keresztbe vágott lazacszelet, 3 dl fehérbor, 10 dkg vaj, só, bors, 5 dl fehérboros mártás
Köret:
10 db osztriga Villeroy, 10 db kis burgonyaropogós, 20 db párolt gombafej, 20 db rákfarok, 5 db szarvasgomba szelet
Elkészítése:
A lazacot megsózzuk, borsozzuk, kivajazott edénybe tesszük és fehérborral, kevés halalaplével, vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra helyezzük és körítjük.
Levét besűrítjük, a mártásba keverjük, kevés mártással a halat bevonjuk, szarvasgombaszeletekkel díszítjük, a többi mártást külön adjuk hozzá.

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK
Szerző:



