Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 4. - ALEXANDRINA VIKTÓRIA KIRÁLYNŐ

2016.05.10

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

Viktória királynő (angolul: Queen Victoria of the United Kingdom, teljes nevén Alexandrina Victoria; 1819. május 24. – 1901. január 22.) Nagy-Britannia és Írország királynője 1837. június 20-ától, India császárnője 1876. május 1-jétől haláláig, 1901. január 22-éig.
A történészek előszeretettel nevezik Európa nagymamájának.
Az ő uralkodásának idejét nevezik viktoriánus korszaknak, amelyet az angol történészek Nagy-Britannia fénykorának tekintenek.
Ő volt eddig a leghosszabb ideig uralkodó brit királynő. 63 év és 7 hónap uralkodása alatt Nagy-Britannia gyarmatbirodalma megháromszorozódott. Az ipari forradalom alatt vált országa a világ vezető ipari hatalmává.

Ő volt a Hannover-ház utolsó uralkodója, fia és utódja, VII. Eduárd brit király már a Szász-Coburg–Gotha-ház uralkodója volt. Számos gyermeke révén a mai európai királyi családok többségével rokonságban állt.

 

 

 



VIKTÓRIA KIRÁLYNŐ KAGYLÓI
Hozzávalók:
100 dkg lazac, 25 g vaj, 5 dl halászlé, 1 sjalotten hagyma, 10 dkg gomba, 1 póréhagyma fehérje, 1 cs. petrezselyem
Szósz:
25 g vaj, 25 g liszt, 1 dl tejszín, 1 ek konyak, csipet Cayenne bors, só, bors
Tálaláshoz:
25 g parmezán sajt, 50 g vaj, 1 ek lazac ikra

Elkészítése:
A lazacot vágjuk 1 cm-es darabokra és 5 percig posírozzuk, majd vegyük ki és csepegtessük le. A gombát és a sjalottent vágjuk fel. A póréhagymát vágjuk szeletekre, és a petrezselymet aprítsuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a gombát és a póréhagymát, és erős tűzön süssük 3 percig. Hagyjuk lehűlni, majd adjuk hozzá a lazacdarabokat és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítsük.
Szósz
: Az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a lisztet. Öntsük fel 1 dl halászlével és a tejszínnel. Hagyjuk forrni, majd keverjük bele a konyakot és a Cayenne borsot.
A kagylókat vajazzuk ki és töltsük meg a keverékkel. Öntsük rá a szószt, szórjuk meg parmezán sajttal és hintsük meg olvasztott vajjal. Grillben süssük meg világos barnára. A lazacikrával tálaljuk.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
Hírességek főzték - híres receptek
Szerző:


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.