Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍRESSÉGEK FŐZTÉK 6 - AMERIGO TOT

2016.05.14

HÍRESSÉGEK FŐZTÉK

Amerigo Tot, eredetileg Tóth Imre (1909. szeptember 27. – 1984. december 13.) magyar szobrászművész.
Fehérvárcsurgón született.
A Lónyay gimnáziumban érettségizett, majd 1926 és 1928 között Budapesten tanult Helbing Ferenc és Leszkovszky György tanítványaként. Később csatlakozott Moholy-Nagy László Bauhaus mozgalmához Németországban (1931-32).
Nyaranta Párizsban, a Maillol-műhelyben dolgozott.
1933-ban költözött Rómába, ahol élete hátralévő részét töltötte.
Műteremlakása a Via Marguttán volt, amely később a magyarok zarándokhelyévé vált.

 



PULYKAMELL AMERIGO TOT MÓDRA
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, tölteléknek tojásos lecsó, öntetnek paprikás szósz

Elkészítése:
A kiklopfolt pulykamell szeleteket a tojásos lecsóval megtöltjük, henger alakúra göngyöljük, alufóliába csomagoljuk, s a végeit légmentesen elcsavarjuk (úgy nézzen ki, mint egy túlméretezett szaloncukor), majd bő olajban tíz perc alatt jól átsütjük. A fóliát eltávolítjuk, a tekercseket paprikás mártással leöntjük, a fokhagymás csuszatésztával tálaljuk.

Tojásos lecsó:
- 5 tojást villával felverünk és hozzákeverünk 2 evőkanál tejszínt. A hagyományos módon elkészített lecsót addig főzzük, amíg nedvessége elpárolog, és szinte zsírjára lesül. Akkor keverjük hozzá a tojásos tejszínt, és készre sütjük. A tekercseket ezzel töltjük meg.

Paprikás mártás:
- a sütésből visszamaradt olajban világosra pirítunk egy apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és felforraljuk.

 

 

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
Hírességek főzték - híres receptek
Szerző:


 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.