Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - A GALUSKÁK 2.

2017.04.02

KÖRETEK

Baranyai galuska
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró, 20 dkg rétesliszt, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, só, 2 csokor kapor.

Elkészítése:
Ugyanúgy készül, mint a kapros galuska, de vaj helyett apróra vágott, ropogósra kisütött szalonna zsírjába forgatjuk, és forró, a másik csokor összevagdalt kaporral ízesített tejföllel öntjük le.
A szalonnapörcöt a tetejére szórjuk, és melegen tálaljuk.

Darás nokedli Kudlik Juli módra (levesbetét)
Hozzávalók:
liszt, búzadara, tojás, só, 1/4 rész petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:
Amikor a levesben a zöldségek majdnem puhára főttek akkor pedig apró galuskaszaggatóval a levesbe szaggatjuk a darás nokedlit.

Felvert galuska, tojással
Hozzávalók:
Liszt 25 dkg, tojás 2 db, tojás a tetejére 2 db, tejföl 3 kanál, só 1 késh.

Elkészítése:
A galuskát felverjük, forró vízbe szaggatjuk, ha megfőtt leszűrjük, és a galuskát forró zsírba tesszük, leöntjük a felvert tojással, melybe sót, 3 kanál tejfölt teszünk. Ezt a galuskát lehet tojás nélkül is feladni, de így jobb.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
KÖRETEK - A GALUSKÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.