Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TARHONYÁK 3.

2019.07.14

KÖRETEK

Tarhonya 01.
Hozzávalók:
tarhonya 25 dkg, zsír 10 dkg, só, bors 1-1 késhegynyi.

Elkészítése:
Negyed kiló tarhonyát megpirítunk 10 dkg zsírban, teszünk bele sót, borsot.
Feleresztjük vízzel, és puhára főzzük, vigyázva, hogy sok vizet ne öntsünk rá, nehogy a tarhonya elpuhuljon.

Tarhonya 02.
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd a tarhonyát rátéve, állandó keverés közben majdnem barnára pirítjuk.
Ezután a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntjük a térfogatához képest dupla mennyiségű forró vizet.
Megsózzuk, ezután a tűzre visszatéve felforraljuk.
Kis lángon, fedő alatt addig forraljuk, amíg a levét elfövi, illetve a tarhonyaszemek megduzzadnak.

Tarhonya 03.
Hozzávalók:
60 dkg tarhonya, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 5 gramm fűszerpaprika, javasolt folyadékmennyiség 1,2 l, ízlés szerint só

Elkészítése:
A sütőt begyújtjuk, hogy forró legyen. A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres (1,2 l) mennyiségű sós vizet forralunk.
A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk.
Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá.
Ezzel is megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és fűszerpaprikát adunk hozzá.
Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levő vízzel.
Felforraljuk, fedővel lefedjük.
A forró sütőbe helyezzük, és készre pároljuk.
Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőből, pecsenyevillával fölkeverjük.
A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is.
A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig. A tarhonyát forrón, előmelegített tálra halmozzuk.
Marhapörkölthöz adjuk.

Tarhonya 04.
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, teáskanál piros fűszerpaprika, teáskanál só.

Elkészítése:
A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd a tarhonyát rátéve, állandó keverés közben majdnem barnára pirítom.
Ezután a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök a térfogatához képest dupla mennyiségű forró vizet.
Megsózom, majd a tűzre visszatéve felforralom.
Kis lángon, fedő alatt addig főzöm, amíg a levét egészen elfövi, illetve amíg a tarhonyaszemek megduzzadnak.
Egy másik módszer szerint a légmentesen lefedett, felforralt ételt előmelegített, forró sütőbe teszem, és addig párolom, amíg az összes levet magába szívja.
Tálalás előtt villával átkeverem.
Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
KÖRETEK - A TARHONYÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.