Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TARHONYARECEPTEK 1

2020.07.24

A TÉSZTÁK LEXIKONJA

Burgonyás tarhonya
Hozzávalók:
Burgonya 1 kg, tarhonya 10 dkg, hagyma 1 fej, zöldpaprika 1 db, paprika 1 késhegynyi.

Elkészítése:
Főzünk paprikás burgonyát csak több lével, és ha félig megfőtt a burgonya, teszünk bele pirítatlan tarhonyát, és tovább főzzük, míg a levét el nem fövi.
Törjünk végül bele egy egész zöldpaprikát.

Farvli
(tarhonya - zsidó étel)

Hozzávalók:
1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

A tojást a liszttel, sóval, kevés vízzel kemény tésztává gyúrjuk.
Deszkán éles késsel apróra vagdaljuk.
Lisztezett tepsin a sütőben szárítjuk.
A tarhonyát kevés olajban megpirítjuk, húslevessel felengedjük, majd a farvlit sűrűn keverve, puhára főzzük.

Gombás tarhonya 01.
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya, 15 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 evőkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

1 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd ráteszem a gondosan megmosott, földes tönkjétől lehámozott, és nagyon apróra vágott gombát.
Meghintem a finomra metélt petrezselyemzölddel, és saját levében puhára párolom.
Ha zsírjára sült, belekeverem a megtisztított, összezúzott fokhagymát, és fedőt téve rá, lehúzom a tűzről.
Közben a maradék olajon majdnem barnára pirítom a tarhonyát, és a térfogatának megfelelően háromszoros mennyiségű vízzel felöntöm.
Beleszórom a Vegetát, majd felforralva, fedő alatt, kis lángon puhára párolom.
Végül belekeverem a hagymás párolt gombát, és ugyancsak fedő alatt hagyom kihűlni.
Mire kihűl, a leve is eltűnik alóla, a tarhonya mind felszívja.
Főként mártásos húsokhoz illik, de salátával magában is fogyasztható.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
A TÉSZTÁK LEXIKONJA - TARHONYARECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.