KROKETTEK 2.

Burgonyakrokett 3.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 5 dkg reszelt sajt, 5 tojás, só, őrölt bors, szerecsendió, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.
Elkészítése:
A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük, Három tojást keményre főzünk, s megtisztítva a burgonyába reszeljük.
Hozzáadjuk a vajat, egy nyers tojást, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, jól összedolgozva, kroketteket formázunk belőle, lisztbe, felvert tojásba, végül reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Burgonyakrokett 4.
Hozzávalók:
750 g főtt burgonya, 250 g darás liszt, 100 g zsír, 30 g vaj, 1 tojás, 2 sárgája, 1/2 sütőpor, só, sima liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vajat, a tojást, a 2 sárgáját, megsózzuk, és jól összegyúrjuk. A masszából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, szeletekre vágjuk, és minden szeletből egy-egy krokettet sodrunk.
Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket pirosra sütjük.
Párolt zöldséghez vagy húshoz tálaljuk.

Burgonyakrokett 5.
Hozzávalók:
fél kg héjában főtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A burgonyát nyomón áttörjük, összegyúrjuk a tojással, zsírral, darával, sóval, és annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk, öt centis darabokra vágjuk, és forró olajban kisütjük.

Burgonyakrokett 6.
Elkészítése:
Héjában főtt, megtisztított burgonyát szitán vagy krumplinyomón áttörünk: egész tojásokkal meglehetősen kemény masszává eldolgozunk, megsózzuk, kevés szerecsendióval megfűszerezzük.
A masszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és bő, forró zsiradékban pirosra sütjük.


KÖRETEK - A KROKETTEK


