KÖRETEK - RIZS- ÉS TÉSZTAKÖRETEK 2.

Gombás rizs 2.
Hozzávalók:
60 dkg rizs, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg gomba, 5 gramm törött bors, 1 csomó petrezselyem, ízlés szerint só
Elkészítés:
A megtisztított, többször váltott vízben megmosott gombát leszárítjuk. Apró kockákra vágjuk. Serpenyőben vajat melegítünk. Belerakjuk a gombát. Sóval ízesítjük, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Puhára pároljuk. A gombát a kész párolt rizshez keverjük.
A párolt rizshez hasonló módon tálaljuk.
Párizsi körítéshez adjuk.

Magyaros rizs
Elkészítés:
2 evőkanál zsíron felhevítjük a rizst. Felengedjük félliternyi forrásban levő vízzel és belekeverjük a Piros Aranyat. Ha felforrt, fedővel letakarjuk, levesszük a tűzről és 20 percig kevergetés nélkül, állni hagyjuk.

KÖRETEK - A RIZS- ÉS TÉSZTAKÖRETEK
Szerző:



