Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - RIZS- ÉS TÉSZTAKÖRETEK 4.

2018.10.19

KÖRETEK

Paradicsomos rizs, más módon
Elkészítése:
Ez teljesen úgy készül, mint a fenti, csak a rizsbe, ha puha, 10 dkg parmezán sajtot reszelünk.

Párolt rizs
Hozzávalók:
20 deka rizs, 5 deka zsír vagy vaj, kis fej vöröshagyma, só. A megtisztított hagymát 4 deci vízzel, 5 deka zsírral, sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a válogatott és megmosott rizst. Mikor ismét felfőtt, lefedjük és beletesszük a sütőbe, hogy szép egyenletesen megduzzadjon.
Úgy is főzhetjük a rizst, hogy a felhevített zsírban világosra pirítjuk, és 4 deci forrásban levő vízzel felengedjük, majd fedő alatt a sütőben megpároljuk.

Rizibizi
Hozzávalók:
60 dkg rizs, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg sajt, 5 gramm törött bors, 1 csomó petrezselyem, ízlés szerint só Elkészítés:
Párolt rizst készítünk. A zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük, petrezselymet adunk hozzá.
A párolt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot.
A párolt rizshez hasonlóan tálaljuk.
Rántott libamájhoz, párizsi körítéshez adhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
KÖRETEK - RIZSKÖRETEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.