Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - SZALVÉTAGOMBÓCOK 2.

2017.05.07

KÖRETEK

Sajtos szalvétagombóc
Elkészítése:
Három szikkadt zsemlét kockákra vágunk és négy deci tejjel leöntve, megpuhulni hagyjuk. Ezután beleütünk három tojást, hozzáadunk öt deka vajat vagy Ráma margarint, megsózzuk, és az egészet habosra keverjük, hogy teljesen sima legyen. (Turmixgépben is pépesíthetjük.)
Aki szereti, csipetnyi reszelt szerecsendióval is fűszerezheti. Egy tiszta ruhát bezsírozunk, vagy bevajazunk, és a tésztát henger alakúra formázva, belecsomagoljuk, lazán átkötjük. Lobogva forró sós vízbe fektetjük, és egy fél óráig főzzük
. Ezután alaposan lecsepegtetjük, a kendőből kibontva forró tálra fektetjük, és öt deka vajjal megöntözzük, tíz deka reszelt sajttal megszórjuk.
Csak frissen jó!
Egy nagy tál friss salátával kínáljuk.

Szalonnás szalvétagombóc
Hozzávalók:
25 dkg szikkadt zsemle, 2 ek liszt, 15 dkg vaj, 6 dkg bacon szalonna, 1,5 dl tej, 3 tojás, só, petrezselyem.

Elkészítése:
Az apróra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd az apróra vágott szalonnát aranysárgára pirítjuk benne, és a zsemlekockára ontjuk. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk, és a zsemléhez adjuk. Mindezt jól összekeverjük, jól összenyomkodjuk, és fél órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután a masszából egy nagy kerek cipót formázunk, belecsomagoljuk alufóliába és enyhen sós vízben kb. 30 percig főzzük.
Kivesszük a fóliából, és cikkekre vágjuk, mint a dinnyét.
Tálon elrendezzük, és barnulásig forrósított vajjal leöntjük, petrezselyemmel megszórjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
KÖRETEK - A SZALVÉTAGOMBÓCOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.