Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - A ZÖLDKÖRETEK 2.

2017.04.26

KÖRETEK

Csicseriborsó köret
Hozzávalók:
1 cs. csicseriborsó, amit 1 éjszakán át, áztattunk 3 cs. vízben, 4 cs. víz, 1 ek. szezám- vagy kukoricaolaj, 1 kk. só, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítése:
Szűrjük le a csicseriborsót. Az áztatóvizet egészítsük ki 4 csészényire, öntsük rá a borsóra.
Vastag falú edényben forraljuk fel nagy lángon. Vegyük a lángot takarékra, és fedő alatt főzzük 2 óráig. (Kuktában csak 3 cs. vízzel, 45 perc alatt megfő.) Szűrjük le. Egy vastag aljú edényt kenjünk ki olajjal. Pirítsuk benne 2-3 percig a borsót.
Sózzuk meg, tegyük hozzá a szétnyomott fokhagymát.

Csípős paprikás olajban sült zöldpaprika (Brazília)
Hozzávalók:
6 nagy, édes zöldpaprika kimagozva, és 4 felé vágva, 3 gerezd fokhagymapép, őrölt bors, só, 0,5 dl csípős paprikás olaj, 2 ek. az olajban érlelt paprikából.

Elkészítése:
Tegyük serpenyőbe a hozzávalókat. Lassú tűzön, állandóan keverve pirítsuk puhára.
Melegen vagy hidegen sült húsokhoz, rizshez, burgonyához tálalhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Forrás:
KÖRETEK - ZÖLDKÖRETEK
Szerző:

 

Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.