Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖRETEK - ZÖLD KÖRETEK 1.

2017.03.19

KÖRETEK

Alufóliás sárgarépa
Hozzávalók:
1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

Elkészítése:
A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk.
Kb. 20 percig sütjük, ez alatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

Babos káposzta
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg piros bab (konzerv), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, babér, borókabogyó, kömény, kevés liszt, kevés keményítő, 2 dl tejföl, só

Elkészítése:
A káposztát bő sós vízben felteszem főni, babérral, borókával és köménnyel ízesítem. Ha puhára főtt, lecsepegtetem, és kevés főzőlevet félreteszek. A szalonnát kis kockára vágom és kiolvasztom. Megpirítom benne a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és beleszórom a lisztet. Kis pirítás után felöntöm annyi főzőlével, hogy sűrűn folyós legyen, aztán felforralom. Beleteszem a káposztát, egyet rottyantok rajta, s jön a bab és a keményítővel elkevert tejföl.

Még egyszer felforralom és kész. Alapvetően ez inkább egy masszív köret, pl. sült virslihez, kolbászhoz, vagy netán natúr sült szelethez.
Esetleg mindhez egyszerre.

Cukkinis burgonyaérmék
Hozzávalók:
2 közepes cukkini, 2 méretes krumpli, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 tojás, 15 dkg liszt, olaj

Elkészítése:
A cukkinit és a krumplit hámozzuk, majd durvára reszeljük. Összekeverjük az apróra vágott hagymával és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, a felaprított petrezselymet is közé keverjük. A tojásokat felverjük, a liszttel összekeverve sűrű tésztát készítünk, majd a cukkinis keveréket is beleforgatjuk.
Félórányi pihentetés után tenyérnyi pogácsákat formálunk belőle, s forró olajban ropogósra sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
KÖRETEK - ZÖLD KÖRETEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.