Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVELES TÉSZTÁS RECEPTEK 12.

2017.05.13

LEVELES TÉSZTÁK

ŐSZIBARACK BRIE TORTA
Hozzávalók:
6 puha őszibarack, 300 g brie, 1 csomag leveles tészta (30x40 cm), 100 g szeletelt mandula, 1 dl tejszín, 2 tojás, 1/2 cs. petrezselyem, 1 tk zöld borsszem, 1 ek zsemlemorzsa, só, bors

Elkészítése:
Engedjük ki a leveles tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsuk 1/2 cm vastag kerek lappá. Béleljünk ki vele egy kivajazott quiche formát. Szórjuk meg a zsemlemorzsával.
A briet vágjuk vastag szeletekre. A barackokat vágjuk félbe, és a magot szedjük ki. A gyümölcsöt vágjuk kisebb darabokra. Zúzzuk össze a borsszemeket, és a petrezselymet vágjuk apróra. A tojásokat verjük fel a tejszínnel, mandulával, borssal, petrezselyemmel és sóval.
A forma alját rakjuk ki a sajttal és őszibarack darabokkal.
Öntsük rá a felvert tojásokat és süssük meg körülbelül 35 percig 200 C-os sütőben.
Melegen tálaljuk salátával.

ŐZRAGU
Hozzávalók:
80 dkg őzcomb, 7 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 20 dkg gomba, 50 dkg zöldborsó, só, bors, egy csipet cukor, 1 adag leveles tészta

Elkészítése:
A kis kockákra vágott húst 5 dkg vajban a sóval meg a borssal megpároljuk. Mikor már egészen puha, beletesszük a megtisztított zöldborsót, és ha ez is megpuhult, a karikára vágott gombát. Együtt még 5 percig pároljuk. A maradék vajból, a lisztből meg a tejből besamelt főzünk, és besűrítjük vele a ragut.
A leveles tésztával kibélelünk egy kerek tortaformát, a sütőben aranysárgára sütjük, és ebben tálaljuk a kész ragut.
Ha nincs kedvünk a tésztakészítéshez, a ragut tálra öntjük, és pirított kenyérszeletekkel körberakva tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A LEVELES TÉSZTÁK - RECEPTEK LEVELES TÉSZTÁKKAL
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.