Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVELES TÉSZTÁS RECEPTEK 13.

2018.10.17

LEVELES TÉSZTÁS RECEPTEK

PÁRNÁBAN SÜLT OLDALAS
Hozzávalók:
60 dkg oldalas, 1 doboz mélyhűtött leveles tészta, 20 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, késhegynyi kakukkfű, késhegynyi szerecsendió és őrölt koriander, 0,5 dl tej, törött fekete bors, só

Elkészítése:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és egy darabban, összecsavarva, a kuktába, betétre tesszük. Aláöntünk 1,5 dl sózott vizet, és puhára pároljuk. Ez a kukta jelzésétől számított kb. 30 perc. Ezután az oldalas levét lecsöpögtetjük, és a húst kicsontozzuk. Ügyeljünk arra, hogy semmi csont ne maradjon benne, még a porcokat is vegyük ki belőle. A húst 8 darabra vágjuk, meghintjük sóval, borssal és a többi fűszerrel. Hűlni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, és apróra szeleteljük. A felhevített olajon a tisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztjuk, rádobjuk a szeletelt gombát, megsózzuk, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meghintjük a nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel, törött borssal, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a habosra felvert tojással. A már felengedett tésztát lisztes deszkán 8 darabra felvágjuk. Mindegyik darabot kinyújtjuk, bekenjük a tojásos gombapéppel, és ráfektetünk egy-egy darab húst. Úgy göngyöljük a tésztába, hogy a tészta teljesen betakarja. Ily módon 8 db "párnát" kapunk. Tetejüket megkenjük kevés tejjel, és a párnákat sütőlemezre téve, előmelegített, forró sütőben, de takaréklángon sütjük 25 percig. Bármilyen salátával nagyon finom, különleges étel.

PÉK VIRSLI
Hozzávalók 8 személyre:
4 pár virsli, 1 doboz (50 dkg) leveles tészta, trappista sajt

Elkészítése:
A virslik bőrét lehúzzuk és kb.3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában négy részre vágjuk. A felengedett tésztát lisztezett deszkán 1 mm vékonyra nyújtjuk, majd felvágjuk 1 cm-es csíkokra. A sajtot apró csíkokra vágjuk. A virsli mellé egy sajtcsíkot teszünk, majd betekerjük a csíkokra vágott tésztával.
Zsírpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Melegen sörrel, vagy fehérborral fogyasztjuk.

PULYKAMELL KÖNTÖSBEN
Hozzávalók:
1,4 kg pulykamell filé egyben, 50+50 g szeletelt bacon szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2+1 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehér bor, 1+1 közepes fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 2 evőkanál paradicsompüré, 1/4 kávéskanál morzsolt kakukkfű, 1 evőkanál liszt, 1 tojás+1 sárgája, 40 dkg leveles tészta, só, bors

Elkészítése:
Célszerű a húst is és a gombamártást is előző nap előkészíteni, hogy jól hűljenek ki! A húst tűzdeljük meg 50 g szalonnával, és a 4 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, jól kötözzük össze és takarjuk be a maradék szalonnával. Tegyük egy tepsibe, köré szeljünk 1 hagymát, locsoljuk meg a fehér borral és 2 evőkanál olajjal. Süssük puhára. A maradék hagymát kockázzuk fel és az 1 evőkanál olajon pároljuk meg, majd tegyük bele az apróra vágott gombát, paradicsompürét, kakukkfüvet, sót, borsot és 10 percig pároljuk együtt. Majd hűtsük ki (egy éjszakára tegyük hidegre). Ha kihűlt (közvetlenül felhasználás előtt) keverjünk bele 1 tojást és a lisztet. Másnap a leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük rá a gombamártást, tegyük bele a húst és burkoljuk be a tésztával.
A tetejét kenjük meg tojássárgájával.
Süssük szép pirosra.
Vajban párolt zöldséggel tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVELES TÉSZTÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.