Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALMALEVESEK 11

2020.06.20

LEVESEK LEXIKONJA

SZÓJÁS ALMALEVES
Hozzávalók:
30 dkg alma, 8 dkg cukor, 1 db citrom, fahéj, szegfűszeg, 1 evőkanál szójaliszt, 2 dl tejföl

Elkészítése:
Felforralunk 1 l vizet cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Ha forr, takaréklángra állítjuk. Az almát meleg vízben megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a magházát kivágjuk, kis darabokra vágjuk, az ízesített vízben fedő alatt felforraljuk.
A szójalisztet kevés vízben simára keverjük, a leveshez öntjük, takaréklángon 10 percig főzzük.
A tejfölt a leveses tálban simára keverjük, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a levest.
Tálalhatjuk melegen, hidegen. A citrom levét tálalás előtt adjuk hozzá.

 

 

TEJFÖLÖS ALMALEVES
Hozzávalók:
5 db savanykás alma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, kis darab fahéj, néhány szem szegfűszeg

Elkészítése: Az almákat megtisztítjuk, a magházat eltávolítjuk és felkockázzuk, majd másfél liter vízben megfőzzük. Cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Még egyszer fölforraljuk és azon melegében, vagy lehűtve kínáljuk.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - AZ ALMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.