Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - ÁRPALEVESEK 4.

2018.10.19

LEVESEK LEXIKONJA

GOMBÁS-PÓRÉS ÁRPALEVES
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál olívaolaj, 1 db póréhagyma, só, bors, 20 dkg apró csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 kiskanál frissen aprított rozmaring, 25 dkg kockára vágott paradicsom (konzerv), 1 liter zöldségalaplé, 15 dkg árpagyöngy, 30 dkg kelkáposzta

Elkészítése:
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a gombát, az összezúzott fokhagymát és a rozmaringot, majd a gombát nagy lángon folyamatosan kevergetve enyhén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt), 1 percig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és felforraljuk.
Ezután a levest fedő alatt, kis lángon 20 percig lassan forraljuk, míg az árpa szinte teljesen meg nem fő.
Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, 1 percig kevergetjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a káposzta és az árpa teljesen meg nem puhul.

LENCSÉS ÁRPALEVES -SZÜNIKI SZPASZ
Hozzávalók:
8 dkg lencse, 8 dkg hántolt árpa, 2 l író, 1 evőkanál liszt, só, koriander zöldje

Elkészítése:
Az árpát átválogatjuk, megmossuk, majd készre főzzük. A lencsét szintén megmossuk, megfőzzük, lehűtjük.
Az árpát összekeverjük a lencsével, leöntjük íróval, majd állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk.
Hidegen tálaljuk, megszórva koriander zöldjével.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.