Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - AZ ÁRPALEVESEK 3.

2017.05.20

LEVESEK LEXIKONJA

ÉDES HÁNTOLT ÁRPALEVES (KORKOTAPUR)
Hozzávalók:
20 dkg hántolt árpa, 2 l víz, mokkáskanál fahéj, 8 dkg aszalt sárgabarack, 8 dkg cukor, 6 dkg mazsola, 4 dkg mandula

Elkészítése:
Az árpát átválogatjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd lábasba tesszük, leöntjük forró vízzel, és lassú tűzön 1,5-2óráig főzzük. Ezután beletesszük a mazsolát, a sárgabarackot és a cukrot, majd tovább főzzük 15-20percig. Levesszük a tűzről, fahéjjal ízesítjük, forrón, feldarabolt mandulával megszórva tálaljuk.
Mielőtt feldaraboljuk a mandulát, forrázzuk le, így könnyen lehet meghámozni.

 

GOMBÁS ÁRPALEVES
Hozzávalók 4 főre:
45 dkg gomba, 1 paradicsom, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 szál szárzeller, 2 ek petrezselyem, fél csésze árpagyöngy, 6 csésze víz, őrölt fekete bors

Elkészítése:
A felszeletelt gombát, paradicsomot, répát, zellert, árpát, petrezselymet és hagymát lábosba tesszük, majd felöntjük a vízzel.
Forrástól számított kb. egy órán keresztül főzzük, majd ízlés szerint megborsozzuk, és már kínálhatjuk is.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - AZ ÁRPALEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.