Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - BIRSLEVESEK 3

2019.06.01

LEVESEK LEXIKONJA

VANÍLIÁS BIRSALMALEVES
Hozzávalók:
60 dkg birsalma, 5 dl tej, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, kevés porcukor

Elkészítése:
A birsalmát meghámozom, kicsumázom, és vékony gerezdekre vágom. 3 dl vízbe beleöntöm a citromlevelet, és a birsalmát hozzáteszem. Megsózom és felforralom, majd 2 percig főzöm. Közben a tejbe belekeverem a pudingport és a tejfölt, valamint a vaníliás cukrot, és ráöntöm a birsalmára.
Állandó keverés közben felforralom, ezután ízesítem még szükség szerint porcukorral és kihűtöm.
Jéghidegen, csészékbe osztva kínálom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - BIRSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.