Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - BORLEVESEK 4.

2017.01.29

LEVESEK LEXIKONJA

BORLEVES 12.
Elkészítése:
1 liter jó asztali bort felforralunk, beletéve 1 citrom levét, kevés darabos fahéjat, 1-2 szegfűszeget és 1 citrom darabokra szelt héját.
8 tojás sárgáját habosra keverünk 8 púpozott evőkanál cukorral, s a forró bort vigyázva - folytonos keverés közt - lassan rászűrjük. Újra a tűzre tesszük, és habverővel addig verjük, míg jól megsűrűsödik.
Átszűrve tálaljuk.

BORLEVES 13.
Hozzávalók:
1,0 dl víz, 2,0 dl fehérbor, 2-3 szem szegfűszeg, citromhéj, édesítőszer, 1 tojás sárgája, késhegynyi liszt

Elkészítése:
A bort ízesítjük szegfűszeggel, citromhéjjal és édesítőszerrel, majd felforraljuk. A tojás sárgáját a liszttel jól elkeverjük és felhígítjuk l dl vízzel, ezután a forrásban lévő borhoz öntjük állandó kavarás mellett, és addig keverjük habverővel, amíg sűrűsödni kezd.
Zsemlekockával tálaljuk.

BORLEVES 14.
Hozzávalók:
1/2 l fehérbor, 6 dl víz, 10 dg porcukor, 2 tojás sárgája, fahéj, citrom és narancshéj reszelve

Elkészítése: Csészékben tálaljuk.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A BORLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.