Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - BORLEVESEK 5.

2017.03.05

LEVESEK LEXIKONJA

BORLEVES 15.
Hozzávalók:
10 dl fehérbor, 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, egy kis darab fahéj, citromhéj, 1 szegfűszeg

Elkészítése:
A borból egy decit félreteszünk. A többi bort 3 dI vízzel feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel. Egy edényben habverővel elhabarjuk a tojássárgákat az 1 dI fehér borral. Ha a bor felforrott, hozzáöntjük a tojássárgákhoz, és néhány percnyi keverés mellett a forrpontig hevítjük.
A tűzről levéve ismét keverjük néhány percig, majd átszűrjük, és melegített csészékben tálaljuk.

BORLEVES 16.
Hozzávalók 3-4 személyre:
1 liter fehérbor, 1 kicsi citrom, 8 tojássárgája, 10-12 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg

Elkészítése:
A bort forraljuk fel 5-10 percre pár szem szegfűszeggel, két-három darab fahéjjal, valamint a citrom levével és feldarabolt héjával. A tojássárgákat a cukorral keverjük ki habosra, majd egy habverővel folyamatosan keverve lassan adjuk hozzá a bort.
Végül tegyük vissza a tűzre, s a habverővel addig keverjük, míg a leves kicsit besűrűsödik.

BORLEVES 17.
Hozzávalók:
1 tojás, 5 dl fehérbor, 3 dl víz, 5 dkg cukor, 1 kiskanál liszt, szegfűszeg, citrom

Elkészítése:
A tojást egy tálban elkeverjük, beletesszük a lisztet, a vizet. Ehhez hozzáöntjük a bort, melyet előbb cukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel felforralunk. Tűzre téve sűrűsödésig kavarjuk. Csészékbe szűrve forrón tálaljuk.

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A BORLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.