Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - BORSÓLEVESEK 4.

2018.08.20

LEVESEK LEXIKONJA

BORSÓLEVES TOJÁSVIRÁGGAL
Hozzávalók:
50 dkg cukorborsó, 3 paradicsom, 3 tojás, 1 l zöldségleves, 1 mokkáskanál só, 1 kávéskanál szezámolaj, bors Elkészítése:
A paradicsomot meghámozzuk, húsát felszeleteljük. A cukorborsót megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, a tojásokat pedig felverjük. A zöldséglevest a wokban felforraljuk, a paradicsomszeleteket beletesszük, és kb. 5 percig főzzük. A sót, borsot és szezámolajat hozzáadjuk, hirtelen felfőzzük, utána a wokot a tűzhelyről levesszük. A felvert tojást a levesbe lassan csurgatjuk bele, és megvárjuk, amíg a tojásvirágok a felszínre jönnek.
Ekkor a cukorborsót beletesszük, és a levest a lefedett edényben még kb.
1 percig állni hagyjuk.

BORSÓLEVES VILI MÓDRA
Elkészítése:
A zsenge zöldborsóhoz (lehet mirelit is pl. Iglo) csak egy kis petrezselyem zöldet, vegetát és cukrot adok, kevés olajon megdinsztelem. Megszórom egy pici liszttel, és felengedem vízzel. Utána sózok, esetleg cukrozok - legyen egy kicsit édeskés. Amíg fő, 5 dkg füstölt szalonnát 1-2 mm-esre kockázok, kisütöm, a pörcöt félreteszem. A zsírból, 1 egész tojásból finomliszttel galuska tésztát keverek. Ha kész a leves, apró galuskákat szaggatok bele.
Tálaláskor a levesre teszek mindenkinek egy mokkáskanállal a visszamelegített pörcből.

Forrás:
LEVESEK - BORSÓLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.