Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - BROKKOLILEVESEK 5.

2018.09.24

LEVESEK LEXIKONJA

BROKKOLIKRÉMLEVES MANDULÁVAL 02
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli, 5 vaj, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, 6 dkg mandula, só, törött bors, szerecsendió, ételízesítő.

Elkészítése:
Felhevített vajon átforgatjuk a kisebb darabokra vágott brokkolit, s felengedjük kb. 1 liter vízzel, (lehet készíteni 5 dl víz és 5 dl tej keverékével is) sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval és kevés ételízesítővel fűszerezzük. Így főzzük kb. 10 percig. Ezután összeturmixoljuk és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölös joghurtot.
Csészébe öntve tálaljuk, héjától megtisztított, (forrásban lévő vízbe mártjuk néhány pillanatra) pirított és metéltre vágott mandulával meghintve.

BROKKOLIKRÉMLEVES SONKÁS GOMBÓCCAL
Elkészítése:
2 db Maggi Marhahúsleves-kockát 1 liternyi vízben felfőzünk, beleteszünk 60 dkg rózsára szedett brokkolit és lassú tűzön tovább főzünk. Mikor a brokkoli megpuhult, az egészet leturmixoljuk. A leturmixolt levest újraforraljuk, hozzáadjuk a Maggi Sonkás gombócokat és 10 percig főzzük.
Ez alatt 1 pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, majd behabarjuk a levest.
Friss, vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk

BROKKOLI KRÉMLEVES VAGY FŐZELÉK
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 3 szál sárgarépa, 3 nagyobb krumpli, vegeta, tejszín

Elkészítése:
Mindent megfőzök, össze turmixolom, végén visszarakom rotyogni a kevéske tejszínnel!

BROKKOLI LEVES 01.
Hozzávalók:
Mélyhűtött brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhús-leveskocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét)

Elkészítése:
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Ha már a levét elfőtte, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, és a tűzre visszatéve felforraljuk. Beletesszük a húsleveskockákat és kevés sót. A kefirben simára keverjük a lisztet, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Jól kiforraljuk, és a galuskát is belefőzzük.
Addig főzzük, amíg a galuska mind fel nem jön a leves tetejére.
Végül csipetnyi cukorral ízesítjük.
Karfiollevest is lehet így készíteni.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - BROKKOLILEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.