LEVESEK LEXIKONJA - A BROKKOLILEVESEK 2.

BROKKOLIKRÉMLEVES 05.
Hozzávalók:
1 db kicsi zeller, 1 fej brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek (só, bors, paprika), petrezselyem zöld, 1 leveskocka, 1 pohár tejszín
Elkészítése:
A hagymát olívaolajon üvegesre fonnyasztjuk, majd a kockára vágott zellert és a fejekre szedett brokkolit a fűszerekkel együtt megfőzzük (kevesebb vízzel, mint a hagyományos levesnél). Ha elkészült, konyhai turmixgépben, a tejszínnel együtt krémesre turmixoljuk.

BROKKOLIKRÉMLEVES 06.
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli, 2,5 dl tejföl vagy tejszín, 1 db hámozott burgonya, ízlés szerint só, bors, ételízesítő, méz, szerecsendió
Elkészítése:
A brokkolit a fűszerekkel és a burgonyával puhára főzzük. Összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.

BROKKOLIKRÉMLEVES 07.
Elkészítése:
Huszonöt dkg mélyhűtött brokkolit gyengén sós vízben megfőzünk, majd áttörjük. Közben vajas rántást készítünk, és a brokkoli péppel elkeverjük. 1 liter vízzel - esetleg a főzőlével - felengedjük és átforraljuk. A tűzről levéve tejszínnel simára kevert 1 tojássárgájával dúsítjuk.
Melegen, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk.


A LEVESEK LEXIKONJA - BROKKOLILEVESEK
Szerző:



