Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A BROKKOLILEVESEK 4.

2017.03.23

LEVESEK LEXIKONJA

BROKKOLI KRÉMLEVES 11.
Elkészítése:
2 db nagyméretű brokkoli rózsát szétszedek, 1 db nagyobb méretű krumplit meghámozok és vöröshagymával, valamint fokhagymával, vegetával vagy húsleves kockával, annyi vízzel, amennyi őket éppen ellepi, puhára főzöm. Az egészet leturmixolom. Amikor kissé lehűlt, elkeverek benne 2 dl tejszínt, 1 db egész tojást és ízlés szerint a következő fűszereket teszem bele: fehérbors, apróra vágott friss petrezselyem, kapor, fodormenta és szükség szerint só.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv

BROKKOLIKRÉMLEVES MANDULÁVAL 01.
Hozzávalók:
brokkoli 1 kg, étolaj 100 ml, tejföl 250 ml, joghurt 250 ml, mandula 150 g, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése:
A felhevített olajon a kisebb darabokra szedett, megtisztított brokkolit átforgatjuk, s felengedjük vízzel vagy fele víz, fele tej keverékével, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Így kb. 10 percig főzzük. Ezután összeturmixoljuk és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölös joghurtot.
Csészébe öntve tálaljuk, pirított, metéltre vágott mandulával meghintve.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
A LEVESEK LEXIKONJA - BROKKOLILEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.