Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A CÉKLALEVESEK 3.

2017.01.27

LEVESEK LEXIKONJA

CÉKLALEVES 07.
Hozzávalók 4-5 személyre:
4 db cékla, 2 szem bors, 1 csipetnyi köménymag, só, 1 mokkáskanál reszelt torma, 2 kávéskanál citromlé vagy joghurt

Elkészítése:
Személyenként egy közepesen nagy céklát meghámozunk, és szeletekre vagy kockára vágunk. Leöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk és leszűrjük. Megsózzuk, és tetszés szerint fűszerezhetjük borssal, esetleg őrölt köménymaggal.
Szórjunk a levesbe egy kevés reszelt tormát, és öntsünk hozzá 2 kávéskanál citromlevet vagy joghurtot.

CÉKLALEVES 08.
Hozzávalók:
20 dkg tisztított cékla, 20 dkg tisztított vegyes zöldség (répa, fehérrépa, zeller), 20 dkg tofu, 2 ek vörös liszt, 1 cs. zellerlevél, 1 cs. petrezselyemzöldje, 1 dl fehérbor, 1 dl tejföl

Elkészítése:
Másfél liter vízben megfőzzük a felaprított zöldségeket, Vegetával ízesítjük, a tejföllel kikevert vörös liszttel besűrítjük, utána adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és zellerlevelet, a legvégén pedig a felaprított tofut.

CÉKLALEVES 09.
Hozzávalók:
félliteres üveg ecetes céklasaláta, 2 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, só és cukor, ízlés szerint

Elkészítése:
A céklát levétől leszűröm, és nagyon apróra vágom. 6 dl vízbe beleteszem, kevés céklalével, sóval, cukorral fűszerezem és felforralom. A lisztet simára keverem a tejszínnel és kevés, forrásban levő levessel, majd behabarom. Jól kiforralom és megkóstolva - ha szükséges - utána ízesítem.
Ha már nem meleg, lefedem és hűtőszekrényben jól lehűtve, csészékben tálalom.
Tetejére céklakarikát teszek.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A CÉKLALEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.