Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - CÉKLALEVESEK 2.

2016.12.27

LEVESEK LEXIKONJA

CÉKLALEVES 04.
Hozzávalók:
4 cékla (kb. 1 kg), 2 nagy krumpli, 1 közepes fej hagyma, 1 húsleveskocka, 1 kávéskanál bazsalikom, 1 fél kávéskanál köménymag, 1 pohár tejföl, citromlé, ízlés szerint, kevés cukor vagy ízesítő, 1 tojássárgája, só, bors

Elkészítése:
A céklát és a krumplit nagyon apró kockákra vágjuk és 1,2 1 vízben feltesszük főni. Beledobjuk a húsleveskockát, bazsalikomot, köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. A tejfölt a tojássárgával simára keverjük, és egy kanál meleg levessel elegyítjük, hogy ne csomósodjon a tejföl. Ezután hozzáadjuk a forró leveshez. Ezt citromlével tetszés szerint savanyítjuk, és kevés cukorral ízesítjük.
A jó ízű, egészséges leves zsiradék és liszt nélkül készül, csak a krumpli sűríti be!

CÉKLALEVES 05.
Hozzávalók 4-5 személyre:
12 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg cékla, 2 kk citromlé, 4 kk olaj, fél kk só, fél kk őrölt köménymag, fél kk zeller zöld

Elkészítése:
Az olajon a póréhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, zellert és a céklát.
Együtt pároljuk, majd fűszerezzük, vízzel felengedjük, és készre főzzük.

CÉKLALEVES 06.
Hozzávalók:
10 dkg cékla, 3 dkg tejföl, 5 g liszt, fél tojás sárgája, só, édesítőszer, citrom leve

Elkészítése:
A céklát megmossuk, meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük. Vízben sóval, édesítőszerrel megfőzzük. A lisztből és tejfölből habarást készítünk és besűrítjük vele a levest.
A tejföl másik felét a tojással jól összekeverjük és rászedjük a forró levest.

Forrás:

Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.