Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - CÉKLALEVESEK 6

2018.10.04

LEVESEK LEXIKONJA

CÉKLALEVES 15.
Hozzávalók:
5 dkg vöröshagyma, 60 dkg cékla, 3 dkg margarin, 2 dl tejszín, 20 dkg narancs, 1 dkg vágott dió

Elkészítése:
A hagymát, főtt céklát vékony szeletekre vágjuk, és a margarinon mindkettőt megfuttatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük egy liter vízzel és egy dl tejszínnel, majd öt percig főzzük.
A levest tányérokba tesszük, közepére tesszük a narancs karikákat és a vágott diót.

CÉKLALEVES 16.
Hozzávalók:
25 dkg nyers cékla, 2 evőkanál olaj, 2 dl kefir, 1 evőkanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomliszt, ízlés szerint só, cukor, ecet

Elkészítése:
A céklát megmosom és héjastól a kuktafazékba, betétre teszem. Aláöntök három deci vizet, és a gőzben puhára párolom. Ezután meghámozom, és kis kockákra vágom. A felforrósított olajon néhány percig pirítom, majd felöntöm 7 deci vízzel. Beleszórom a vegetát, és felforralom. Közben a lisztet simára keverem fél dl vízzel és a kefirrel, belekeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd beleöntöm a forrásban lévő levesbe.
Legalább öt percig forralom, ezután megsózom, megborsozom, és ecettel, cukorral ízesítem.
Pikánsnak kell lennie. (Ha van otthon reszelt torma, 1 evőkanálnyit beleteszek. )

CÉKLALEVES 17.
Hozzávalók:
cékla, leveszöldség, krumpli, tejfel, Graham liszt, bors, zellerzöld, petrezselyemzöld, szójaszósz, almaecet

Elkészítése:
Az apró hasábokra vágott céklát és vegyes zöldséget vízben főni tesszük. Később a kockára vágott krumplit hozzáadjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha puha, tejfelbe kevert liszttel behabarjuk. A lángról levéve szójaszósszal, almaecettel ízesítjük.
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyem- vagy zellerzölddel.

CÉKLALEVES 18.
Hozzávalók:
cékla, leveszöldség, krumpli, tejfel, Graham liszt, bors, zellerzöld, petrezselyemzöld, szójaszósz, almaecet

Elkészítése:
Az apró hasábokra vágott céklát és vegyes zöldséget vízben főni tesszük. Később a kockára vágott krumplit hozzáadjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha puha, tejfelbe kevert liszttel behabarjuk. A lángról levéve szójaszósszal, almaecettel ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyem- vagy zellerzölddel.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.