Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSIRKEHÚS LEVESEK 7

2019.06.30

LEVESEK LEXIKONJA

CSIRKEHÚSLEVES DIÓVAL
Hozzávalók:
1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet), 1 szem burgonya, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg meghámozott dióbél vagy mandula, 18 dkg kicsontozott sült csirkehús, 1, 5 dl tejföl, 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors

Elkészítése:
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul.
Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne főjön szét!
Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt, aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát.
Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel turmixgépben sima péppé keverjük.
A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis kockákra vágott maradék sült csirkével.
Egy percen át főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Forrón tálaljuk.

CSIRKEHÚSLEVES MANDULÁVAL 01.
Hozzávalók:
2 tisztított csirkeaprólék, 1 l víz, 3 ek finomra vágott petrezselyem, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 ek Vegeta, 1 teáscsészetej, 4 ek finomra vágott, hámozott mandula, tört bors, só, 1 tk citromlé

Elkészítése:
Tegyük fazékba a csirkeaprólékot, vizet, hagymát és a petrezselymet.
Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára az aprólékot.
Vegyük le a tűzről, és szűrjük le a levest.
A leszűrt leveshez adjuk hozzá a Vegetát, a mandulát, a tört borsot, a sót, és főzzük még 10 percig.
Ezután keverjük össze a tejjel, és pároljuk még 5 percig.
Tálalás előtt adjuk hozzá a citromlevet, és forrón tálaljuk.

CSIRKEHÚSLEVES MANDULÁVAL 02.
Hozzávalók:
0,5 kg csirkeaprólék, 1 csirkehús leveskocka, 1 ek ételízesítő, 1,5 l víz, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 1 kimagozott cseresznyepaprika, 3 dkg leforrázott, őrölt mandula, 1 ek vaj, 1 ek kukoricaliszt, 1 ek citromlé, só, tojássárgája, 2 ek tejszín

Elkészítése:
Lassú tűzön, petrezselyemmel, cs. paprikával, lefedve megfőzzük a csirkét.
Hozzáadjuk a leveskockát, ételízesítőt, mandulát és még 10 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, szedjük ki a húst. Készítsünk világos rántást a vajból és kukoricalisztből.
Ha kihűlt a leves, jól keverjük el a tojássárgájával, tejszínnel, citromlével, rántással. Tegyük vissza a tűzre, de forraljuk, csak melegítsük kb. 5 percig.
Csészében, pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Végül beleöntöm a tejszínt, jól elkeverem, és egyet forralok rajta. Közben a megtisztított zellert finom lyukú reszelőn lereszelem, és a reszelt sajttal együtt a levesestányérokba osztom, majd a tűzforró levest rámerem.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CSIRKELEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.