Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - CSIRKEHÚSLEVESEK 3.

2018.12.16

LEVESEK LEXIKONJA

BECSINÁLT-LEVES
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj

Elkészítése:
Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyemzöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk. A tűzről levéve beleszórjuk a zöldpetrezselymet, és félretesszük. Eközben már feltesszük az aprólékot, és majdnem készre főzzük.
A már előbb elkészített zöldséget meghintjük liszttel, elkeverjük, és az aprólékkal felöntve készre főzzük.

BIRSALMÁS HÚSLEVES - MÁRTÉLY
Elkészítése:
Csirke- vagy kacsaprólékot megfőzünk levesnek darabolt leveszöldségekkel. A levest leszűrjük, és a lébe megfőzzük a tisztított és darabolt birssel. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, kevéske cukorral finomítjuk és besűrítjük vele a levest.
A húsokat visszatesszük a lébe, és egyet forralunk rajta.
A zöldséget külön adjuk be, tormával, mustárral vagy bármely hozzáillő mártással.

BOGOTAI CSIRKELEVES
Elkészítése:
A darabolt csirkét a hasábokra vágott vegyes zöldséggel, a finomra vágott petrezselyemmel együtt hideg vízben feltesszük főzni. Megsózzuk. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, szőlőszemeket és 1/2 dl fehérbort. Kb. 20 percig főzzük.

BOLGÁR CSIRKELEVES
Hozzávalók:
csirke (szinte bármilyen része, de ne csak melle legyen, én a farhátat és a szárnyat szeretem benne a legjobban), 5-7 egész bors, só, 1 fej hagyma, spagetti, 1 tojás, 1-3 citrom, petrezselyem

Elkészítése:
A csirkét hideg vízben sóval, borssal felteszem főni (én a habját le szoktam szedni). Amikor felforr, bele a kis kockára vágott hagymát. Fedő nélkül átforralom nagy lángon, h a hagyma szaga elszálljon, és fedő alatt kis lángon megfőzöm. Mikor majdnem kész, belerakom a spagettit (kb. annyit, amennyi tészta egy levesnek jólesik, de figyelni kell arra, h jól meg fog dagadni) ha kész, kicsit hagyom hűlni. 1 tojást (4 személyes adag eseten) 1 citrom levével összekeverek és behabarom vele a levest. Ha valaki savanykásabban szereti, lehet több citromot is. Viszont vigyázni kell, ha forró leves ne kapja össze a tojást) a végén apróra vágott petrezselymet szórok bele.
Tálaláskor lehet bele őrölt borsot és meg citromot tenni.
Nagyon finom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CSIRKELEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.