Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A CUKKINI LEVESEK 3.

2017.03.27

LEVESEK LEXIKONJA

CUKKINI-KRÉMLEVES 03.(CONSOMMÉ DE COURGETTES)
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg cukkini, 2 csokor bazsalikom, 1 mogyoróhagyma, fél citrom leve, 2 evőkanálnyi tejszín, só, bors

Elkészítése:
Hámozzuk meg a cukkinit. Tegyük félre a héját.
Pároljuk meg a darabokra vágott cukkinit és külön a héjat.
Pároljuk meg az összevágott hagymát a citromlében. Turmixoljuk össze a cukkinivel, a főzőlével és bazsalikommal.
Adjuk hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.
Tegyük tálalás előtt egy órára a hűtőbe.
Közvetlenül tálalás előtt tegyünk bele néhány jégkockát és díszítsük a héjakkal.

CUKKINI LEVES 01.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, darabka cseresznyepaprika, 2 db cukkini, 4 db paradicsom, 2 dl fehérbor, 7 dl baromfihúslé, 1 kiskanál szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem

Elkészítése:
Felhevített olajon kicsit megpirítjuk a sóval zúzott fokhagymát meg az apróra vágott cseresznyepaprikát és a vékony karikákra vágott cukkinit, majd lefedve kis lángon hét percig pároljuk. Azután hozzátesszük a forró vízbe mártott, meghámozott, apróra vágott paradicsomot, s felöntjük a borral és húslével, majd megszórjuk bazsalikommal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel, azután még tíz percig főzzük.
Végül ízlés szerint megsózzuk.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CUKKINILEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.