Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A CUKKINILEVESEK 1.

2017.01.30

LEVESEK LEXIKONJA

ALMÁS CUKKINI LEVES (ALBÁN - ZUCCHINI AND APPLE SOUP)
Hozzávalók:
70 dkg CUKKINI, 2 db alma, 2 fej vöröshagyma, 5 dkg rizs, 1 l csirkeleves, 1 mokkáskanál curry por, 2 dl tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, só, őrölt bors

Elkészítése:
Keverje össze a húslevest a curryvel és a vaníliás cukorral. Tegye fel melegedni, s amikor felforrt, tegye bele a vékonyan felkarikázott cukkinit, hagymát és almát. Fedő alatt gyöngyözve főzze 50-60 percen át.
Ízesítse sóval és csipetnyi őrölt borssal.
Ha megpuhult, pürésítse, majd tejföllel díszítve tálalja.

CUKKINI GULYÁS
Hozzávalók:
1 cukkini, 1-2 hagyma, gulyásfűszerek - pirospaprika, fekete bors, fokhagyma, majoránna, só, olaj, metélőhagyma

Elkészítése:
Olajon habosra sütjük a hagymát, és hozzáadjuk a megtisztított, kockákra feldarabolt cukkinit. Megsózzuk és megfűszerezzük.
Puhára pároljuk és kenyérrel tálaljuk, metélőhagymával megszórjuk.

CUKKINI-KRÉMLEVES 01.
Hozzávalók:
1 db kisebb CUKKINI, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj

Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, magvát kivesszük, majd felkockázzuk. Az olajon vegetával fedő alatt megpároljuk (kb. 10 perc). Megszórjuk a liszttel és felengedjük kb. 1 l vízzel. Lassan belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fűszereket és összefőzzük. Amikor a cukkini megpuhult, összeturmixoljuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk és a vajon megpirítjuk.
A tányérokba szervírozott levesre dobjuk az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Azonnal fogyasztjuk.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CUKKINILEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.