Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A CUKKINILEVESEK 2.

2017.03.02

LEVESEK LEXIKONJA

CUKKINI-KRÉMLEVES 02.
Elkészítése:
Olvassz fel két kiskanál vajat, piríts meg rajta 1 karikákra vágott újhagymát és 25 dkg kockákra vágott cukkinit, majd sózd meg. A cukkini felét pürésítsd 3 dl leves-alappal, 2 evőkanál sovány (10%-os zsírtartalmú) tejföllel, 1/4 kiskanál reszelt citromhéjjal és egy csipet őrölt szerecsendióval.
Forrald fel, add hozzá a maradék cukkinit és ízesítsd egy evőkanálnyi kaporral.

CUKKINI-KRÉMLEVES 03.
Hozzávalók:
1 db kisebb CUKKINI, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 ek liszt, 1 ek vegeta, 4 szelet kenyér, 1 tk só, 1 kk olaj, késhegynyi vaj

Elkészítése:
A CUKKINIt meghámozzuk, magvát kivesszük, majd felkockázzuk. Az olajon vegetával fedő alatt megpároljuk (kb. 10 perc). Megszórjuk a liszttel és felengedjük kb. 1 l vízzel. Lassan belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fűszereket és összefőzzük. Amikor a CUKKINI megpuhult, Összeturmixoljuk. A kenyérszeleteket felkockázzuk és a vajon megpirítjuk. A tányérokba szervírozott levesre dobjuk az apróra vágott petrezselyemmel együtt.
Azonnal fogyasztjuk.

CUKKINI LEVES 01.
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, vegeta, majoránna, tárkony, őrölt fehérbors

Elkészítése:
A kockára vágott cukkinit fazékban annyi vízzel felteszem, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje. 5-6 percig forralom, hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és összeturmixolom.
Pirított zsemlemorzsával tálalom!

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CUKKINILEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.